3.7 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 21, 2024

FOTO/VIDEO – TIHA BÂRGĂULUI: Punct gastronomic local, „La Elena din deal”

Festin și răsfăț culinar total – astăzi, în Tiha Bârgăului, acolo unde Asociația Produs în Bistrița-Năsăud a inaugurat încă un punct gastronomic – „La Elena din deal”. „M-am născut și am locuit la țară și am avut norocul să moștenesc rețete foarte vechi. Este o tradiție de familie. Bunica mea era bucătăreasă la nunți… Cred că de acolo am luat pasiunea pentru gătit…”, a mărturisit chef Elena Rus.

Chef Elena Rus este care făcea senzație în show-ul culinar „Chefi la Cuțite” și mai apoi la emisiunea lui Horia Vârlan – Alege Rețeta Națională – a inaugurat astăzi, la prânz, în Tiha Bârgăului, încă un punct gastronomic local. 

Este cel de-al doilea asemenea punct de gastronomie locală din județ.

Ele Rus și-a răsfățat oaspeții cu bucate tradiționale – din care nu au lipsit delicatesele de post. Între acestea – hribii de post ai bunicii sale, dar și pastă de fasole roșie cu ceapă caramelizată sau iahnie de fasole cu murături din grădina proprie a Elenei Rus…

A fost o atmosferă destinsă și mai puțin formală, în care s-a discutat despre importanța de a pune în valoare și a utiliza durabil resursele locale pentru dezvoltare.

Prezent la inaugurare, Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a felicitat-o pe Elena Rus pentru ambiție și perseverență. „Avem o bucătărie foarte gustoasă. Cred că e una dintre modalitățile pentru care tinerii plecați în străinătate s-ar putea întoarce acasă”, a mai spus Radu Moldovan

Este un vis împlinit, la care a contribuit familia mea, dar și Elena Bărbos de la Asociația Produs în Bistrița-Năsăud.

Nu mai luăm în considerare provocările apărute pe parcurs. Vă asigur doar că aici veți mânca acea mâncare preferată din copilăria voastră. Merg pe mâncarea tradițională și peste tot pe unde am fost am promovat mâncarea tradițională. Pentru că m-am născut și am locuit la țară și am avut norocul să moștenesc rețete foarte vechi. Este o tradiție de familie. Bunica mea era bucătăreasă la nunți… Cred că de acolo am luat pasiunea pentru gătit…”, a mărturisit chef Elena Rus. 

Chef Elena Rus a împărtășit cu oaspeții săi pașii pe care i-a urmat în înființarea acestui punct gastronomic local, referindu-se la obstacolele și provocările acestui tip de afacere de familie.

Evenimentul a deschis campania de informare și promovare bazată pe principiile inițiativei „Din fermă în furculiță”, derulată de Produs în Bistrița-Năsăud ca parte a strategiei Uniunii Europene intitulată Pactul verde.

[arve url=”https://youtu.be/LTA4BNcYqHs ” loop=”no” muted=”no” /]

Despre punctul gastronomic al Elenei Rus puteți reciti accesând linkul de mai jos:  

Chef Elena Rus a deschis un punct gastronomic local la Tiha Bârgăului

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...

Vrei ochelari noi de la Iana Optic de sărbători? Grăbește-te, închid în perioada sărbătorilor

Iana Optic e magazinul preferat de optică al multor bistrițeni, de aproape 20 de ani. Rame...