0.4 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

Fundația Inocenți Bistrița, implicată într-un amplu proiect derulat de Fundația Regală Margareta a României

Peste 8.000 de vizualizări a reușit să strângă Gala online „Moș Nicolae pentru copiii cu dizabilități”, organizată de Fundația Inocenți Bistrița.

Recunoștința și mulțumirile noastre se îndreaptă către toți cei care, prin implicarea lor, au contribuit la ediția  online din acest an, sponsorilor Transilvania broker de asigurari, sponsor principal, S.C. Campredo Construct S.R.L – sponsorul de eveniment  și donatorilor individuali,  dar și presei fără de care lumea nu ar afla ca se întâmplă și lucruri bune în  aceste vremuri atipice. Sărbători fericite!”, a transmis Laura Filipoi, directorul Fundației Inocenți Bistrița.

Evenimentul poate fi urmărit AICI, iar bistrițenii care nu au putut participa, dar vor totuși să dea o mână de ajutor, pot s-o facă și acum, AICI

Acesta nu este, de altfel, singurul proiect de anvergură derulat de Fundația Inocenți Bistrița. Voluntarii și specialiștii de aici sunt implicați în programul național Generațiidesfășurat de Fundația Regală Margareta a României, continuă și în anul școlar 2020-2021, într-o variantă adaptată pentru mediul online.

Seniorii care sunt specialiști într-un anumit domeniu și care doresc să rămână activi după retragerea din activitatea profesională, dar și să contribuie, prin experiența lor, la dezvoltarea școlară și personală a copiilor provennd din medii defavorizate, pot deveni mentori online pentru aceștia.

Fundația Regală Margareta a României le oferă această oportunitate în cadrul centrelor sociale de tip școală după școală incluse în programul național Generații. Proiectul va fi inițiat în zona Transilvaniei cu sprijinul Hochland România.

În contextul pandemiei globale, mulți dintre voluntarii seniori din centrele Generații au fost nevoiți să se adapteze noii realități, adoptând o nouă metodă de lucru cu copiii – cea online.

Deși o parte dintre ei au întâmpinat unele dificultăți la început, aceștia au deprins repede modul de lucru cu noile instrumente virtuale, continuând astfel să mențină legătura cu elevii, să le ofere sprijin școlar, ori să organizeze cluburi și ateliere de grup. Această nouă formă de organizare a procesului de învățare este o experiență interesantă, chiar și în lipsa unui contact direct, unii seniori considerând metoda online chiar mai comodă, deoarece le asigură confort și siguranță în această perioada dificilă.

Proiectul Generații a fost dublu premiat în cadrul Galei Societății Civile, obținând atât premiul I la categoria „Proiecte și campanii de voluntariat”, cât și premiul III la categoria „Servicii de asistență socială”.

 „Premiile oferite de Gala Societății Civile vin ca o confirmare a faptului că astfel de inițiative sunt binevenite în țara noastră. Ne bucurăm că avem alături un partener de încredere precum Fundația Regală Margareta a României și ne dorim ca prin intermediul acestui proiect să ajutăm tot mai mulți vârstnici să aibă un impact pozitiv în comunitățile din care fac parte”, a declarat Erik Hageleit, General Manager Hochland România.

Pentru a deveni mentor online, vârstnicii au nevoie de o atitudine pozitivă, disponibilitate și de anumite competențe digitale pentru a organiza sesiuni online pe teme de interes pentru copii: meditații la diferite materii din programa școlară, îndrumare în realizarea temelor, cluburi și ateliere educaționale, cercuri vocationale, sesiuni de dezvoltare personală, clubul jocurilor de societate și educaționale interactive.”

„Centru de zi Micii Inocenți” Bistrița  a început acest proiect în luna septembrie 2021. Au fost recrutați aici 8 voluntari seniori care sunt mentori pentru cei 15 copii din programul  educational. 

Până în prezent am desfășurat 6  activități atât online, cât și la centru de zi Micii Inocenți. Voluntarii seniori care ne sprijină  online sunt din Câmpia Turzii și Râmnicu Vâlcea și Hunedoara”, a explicat Laura Filipoi, directorul fundației Inocenți Bistrița.

Iată ce ateliere s-au organizat în cadrul Fundației Inocenți Bistrița: 

  • Atelier de creație, “dirijat” de un voluntar senior – doamna Amalia care i-a îndrumat pe micuți în realizarea unor felicitări cât mai frumoase pentru cineva drag. Această activitate i-a ajutat pe copii să își exerseze și dezvolte creativitatea, dar și să se exprime liber, într-un mod artistic.
  • Șezătoare tradițională, la Bistrița .  Copiii Inocenți au învățat de la voluntara noastră dragă  Rafila, să coasă diverse modele, urmând să se mai întâlnească pentru a-și perfecționa noile abilități.
  • Educație Rutieră – On-line -educaţiei pentru formarea abilităţilor de viaţă, educaţia rutieră sau, mai degrabă, educaţia pentru prevenirea riscului rutier, urmăreşte formarea abilităţilor şi competenţelor rutiere personale, de grup şi sociale în rândul beneficiarilor nostrii.
  • Clubul de lectură – Online-   astfel copii au șansa de a cunoaște  o experiența unică a cititului de plăcere.

Alte ateliere urmează să se deruleze la Inocenți Bistrița până în iunie 2021.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...