Într-un comunicat de presă, Asociația de părinți a Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița susține că ieșirea profesoarei Daniela Fulga, care a folosit un cuvând vulgar în timpul unui curs online „deteriorează grav relația de respect dintre elevi și dascăli”.
Ieșirea profesoarei de Limba și Literatura Română Daniela Fulga, din timpul unui curs online, în cadrul căruia a folosit un cuvând vulgar, a determinat Asociația de părinți a Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița ”REBRIS” să reacționeze printr-un comunicat de presă. Despre ieșirea profesorului de limba română puteți citi AICI.
„Pornind de la un cuvânt vulgar folosit, conform unei filmări video, de profesoara Daniela Fulga, s-a ajuns în acest moment, ca tot mai multă lume să atace nediscriminatoriu întregul corp profesoral al Colegiului și actul de învățământ care se desfășoară în cadrul acestuia, făcându-se abstracție de toate realizările profesorilor și elevilor acestei instituții de învățământ. Apreciem ca fiind total neprofesionist și lipsit de tact pedagogic modul în care doamna profesor se adresează clasei. Discursul doamnei Fulga, dincolo de tonalitate, totalmente neadecvată, conține un vocabular vulgar și nepotrivit pentru orice adult care se adresează unor copii/adolescenți de a căror educație este responsabil și cu atât mai puțin demn de un dascăl care predă limba și literatura română”, se arată în comunicatul de presă remis de asociația de părinți.
Părinții mai subliniază faptul că școala online este singurul mod e comunicare și singurul loc unde elevii se pot întâlni cu colegii de clasă și cu dascălii lor, iar o astfel de ieșire a unui profesor „nu face decât să deterioreze grav relația de respect dintre elevi și dascăli, respect pe care nu doar elevii îl datorează profesorului, ci și profesorul să-l aibă față de elev”.
De asemenea, Asociația de părinți își arată susținerea pentru elevii care au curajul să sesizeze asemenea abateri:
„Totodată, ținem să ne arătăm toată susținerea față de elevii care au curajul să sesizeze astfel de abateri de la normalitatea actului de învățământ. Trebuie să ajungem să înțelegem faptul că scopul final al școlii este acela de a educa generațiile care vin, și pentru ca actul educativ să fie unul de calitate este datoria noastră de părinți și de profesori să îi susținem la modul real și corect pe acest drum”, se mai arată în comunicat.
Mai puteți citi: