Zeci de angajați ai DGASPC BN au organizat azi un protest spontan, la sediul instituției de pe strada Toamnei. Frumos, civilizat, oamenii au spus că își vor drepturile salariale. NU cerșesc altceva. Dar situația lor e dramatică, fără bani pentru traiul de zi cu zi. Unde să mai pui plata ratelor și a cheltuielilor din gospodării…
”Înarmați” cu foi cu mesaje, zeci de angajați ai DGASPC BN au făcut azi un protest spontan, pe strada Toamnei.
”Avem și drepturi, nu doar obligații!”
”Lucrăm fără sporuri. Acum și fără salarii”
”Nu cerșim! Vrem plata muncii noastre” – sunt doar câteva din mesajele scrise.
De luni de zile se discută de faptul că NU vor mai fi bani pentru plata angajaților de le Protecția Copilului, iar acest lucru a devenit realitate acum, în noiembrie.
Cei peste 600 de angajați ai DGASPC BN nu și-au primit plata pentru munca depusă, și speră la o minune ce ar putea să aibă loc abia la începutul săptămânii viitoare.
Situația lor e una dramatică. Unii sunt infectați cu COVID, alții sunt în izolare Unii au grijă de persoane bolnave. Au nevoie de bani pentru a TRĂI, în primul rând. Și apoi să-i ”lungească” pentru plata datoriilor la stat, a cheltuielilor din gospodărie, a ratelor la bănci…
”Am ajuns la capătul răbdărilor. Avem familii, copii. Avem facturi și rate de plătit. Nu avem alte surse de venit, decât ce câștigăm de aici. Acum câteva zile am fost la Prefectură, să facem un memoriu, cu lucrurile pe care le cerem. Nu ne-a băgat nimeni în seamă.” au spus aceștia.
Protestul a durat 30 de minute, în timpul pauzei de masă. Totuși, dacă lucrurile nu se vor schimba se văd nevoiți să iasă în fața Prefecturii cu angajați și beneficiari, împreună.
”Sperăm să nu fim nevoiți să recurgem la așa ceva!” au spus angajații DGASPC BN.
Protestele sunt la nivel național, iar SANITAS pichetează Guvernul, săptămânal. Singurul județ unde cei de l Protecția Copilului ar fi primit bani e județul Gorj, unde instituția este subordonată Primăriei.
[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=_ezwA6Nowmw&feature=youtu.be” /]
Despre problema banilor, existentă ÎNCĂ de la începutul anului 2020, puteți reciti AICI:
VIDEO- Cronica unei crize anunțate: Angajații de la Protecția Copiilor, neplătiți de două săptămâni