Campania de colectare a deșeurilor electrice, RoRec, a-nceput de ieri! Cu un simplu telefon, poți scăpa de povara vechiturilor. Mai mult, te înscri la tombolă și poți câștiga premii consistente.
A început o nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice. Și Bistrița se implică, pentru a treia oară, în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice – 29 septembrie – alături de Asociația RoRec și partenerii locali de colectare.
Campania a început de ieri!
Astfel, în Bistrița și localitățile componente Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea, Viişoara se vor colecta deșeurile electrice în perioada 28 septembrie – 26 octombrie 2020!
Tot ce aveți de făcut pentru a scăpa de povara vechiturilor e …să dați un telefon. Mai mult, aveți și șansa să câștigați premii consistente
PROGRAMUL campaniei:
- În intervalul 28 septembrie-25 octombrie 2020, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, între orele 9-17.
- Cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate, le pot aduce la Centrul de Colectare permanent din Str. Zefirului, nr. 1, acesta fiind deschis de luni până vineri, între orele 09.00-17.00 și pe 10 și 24 octombrie 2020, între orele 09.00-17.00.
- În data de 26.10.2020 la Centrul de Colectare DEEE Bistrița – Str. Zefirului, nr. 1, începând cu ora 12.00 va avea loc o Tombolă pentru toți deponenții din campanie! Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile sunt: 2 x mixer, 2 x cafetieră, 2 x fier de călcat, 2 x aspirator.
Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice.
Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.
”În ultimii 5 ani, rata de producere a deșeurilor electrice a crescut cu 21%! Este esențial să înțelegem că deșeurile electrice reprezintă un flux care ridică o provocare din ce în ce mai mare: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materiale necesare pentru fabricarea produselor”, transmit reprezentanții WEEE Forum.