0.4 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

Că e școală la școală, că e online, aproape 400 de elevi bistrițeni se bucură de ”era digitalizată”

Întreruperea cursurilor fizice, în anul școlar trecut, posibilitatea cursurilor online, în acest nou an școlar, nu-i sperie pe aproape 400 de elevi din județul nostru. Școlile lor, prinse în programul DIGITALIADA, i-a ajutat să se adapteze rapid noilor condiții. Și chiar au primit tablete acasă, dacă școala s-a desfășurat ..la distanță.

DIGITALIADA este un program care se adresează școlilor din mediul rural. Unitățile din învățământ sunt dotate cu tablete, videoproiectoare, laptopuri, și, atât elevii cât și profesorii, sunt învățați să se descurce în ”era digitalizată”.

În județul nostru, aproape 400 de elevi sunt prinși în acest program. Iar pentru ei, suspendarea cursurilor în anul școlar 2019 – 2020 nu i-a afectat așa de tare. Nici posibilitatea desfășurării cursurilor online în anul 2020 -2021 nu-i sperie.

Aceștia erau deja învățați să lucreze online și, mai mult, au beneficiat și de tablete.

Cu Digitaliada, eram deja formați când a început pandemia. Am organizat webminarii interne în care i-am pregătit și pe profesorii care nu erau în program și astfel am transferat totul în online. Ne-am bucurat că am primit premiul pentru cea mai mare echipă de profesori înscrisă în program. Învățarea digitală este o alternativă care prinde teren și, chiar dacă începem școala cu toți elevii la clasă, suntem hotărâți să inserăm fragmente digitale în lecțiile din clasă.’’a declarat directoarea Școlii Gimnaziale Șieu, Simona German.

Peste 396 de elevi de la Școlile Gimnaziale Petriș, Salva, Șieu și Uriu, din județul Bistrița-Năsăud, continuă programul Digitaliada în anul școlar 2020-2021, în laboratoare digitale complet echipate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. (…) Fundația Orange a adaptat desfășurarea programului Digitaliada la noile condiții de învățare la distanță, în contextul în care întregul proces educațional se transformă. Astfel, școlile gimnaziale Petriș, Salva, Șieu și Uriu, deja familiarizate cu instrumentele digitale, au putut implementa din ziua zero, odată cu suspendarea cursurilor, învățarea la distanță prin intermediul platformei Digitaliada „Învățare și testare online”. În plus, Fundația Orange a oferit spre folosință tabletele utilizate în cadrul programului Digitaliada, elevilor cu situații dificile din cele 50 de școli în care se desfășoară programul” au transmis promotorii programului.

Momentan, cele patru unității de învățământ din Petriș, Salva, Șieu și Uriu au început cursurile în scenariul verde – toți copiii la școală.

Luni începe școala! Unii elevi merg la clase, alții stau și acasă! CE scenarii se aplică fiecărei unități de învățământ:

Infografic Digitaliada 2020 68×48 final

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...