Un maraton cu totul special se va desfășura în 19 și 20 septembrie, iar unul dintre sportivii care a decis să alerge cel puțin 100 de kilometri în 24 de ore este și Paul Niculiță Crăcană, din Susenii Bârgăului.
„Pe noi ne depășește în alergare toată lumea. Nu fugim după recorduri, vrem doar să atingem cerul! Alergăm cu o motivație în suflet: să spunem celor din jur că acești copii au nevoie să fie integrați în școli și grădinițe”, explică organizatorii maratonului.
Adrian și Cristina Gemănaru au fost cei care au pus bazele Centrului Marea Neagră din Constanța, în 2008. Tot ei au inovat și conceptul Autism 24 Marea Neagră.
„Mi s-a propus să particip și eu la acest ultramaraton dedicat copiilor cu autism și mi s-a părut o idee minunată. Voi participa alături de colegii mei de echipă. Sunt mai multe echipe și fiecare dintre noi vom încerca să alergăm minim 100 de kilometri, în 24 de ore”, a mărturisit Paul Niculiță Crăcană.
Sportivul care practică caiac canoe la Clubul Sportiv Steaua București ne-a mai explicat că pentru fiecare kilometru alergat susținătorii săi și ai echipei sunt invitați să doneze câte 10 lei.
„M-aș bucura foarte tare dacă și prietenii mei și cunoscuții de pe Valea Bârgăului sau din Bistrița ar susține efortul nostru cu niște donații. Este o cauză frumoasă și e important să-i ajutăm pe copiii diagnosticați cu autism”, a spus Paul Niculiță Crăcană.
Donații la se pot face AICI.
Despre maratonul Autism 24 H Marea Neagră puteți afla mai multe detalii – AICI.
Fiind încă în stare de alertă și în pandemie, organizatorii au decis că fiecare echipă participantă poate să-și alergă traseul propriu, urmând ca alergătorii să facă dovada kilometrilor alergați cu ajutorul unei aplicații pe telefonul mobil.
Paul Niculiță Crăcană din Susenii Bârgăului a început aventura vieții sale la 14 ani, când și-a făcut bagajele și a plecat la Orșova.
A început caiac canoe la Clubul Sportiv Școlar Orșova. Pe parcursul pregătirii a progresat, fiind selectat în lotul național de juniori.
Acum activează la Clubul Sportiv «Steaua București».
În 2018 a primit Diploma de Excelență, din partea primarului din Prundu Bârgăului, alături de ultramaratonistul Tibi Ușeriu.
Mai multe detalii despre Paul Niculiță Crăcană puteți reciti accesând linkul de mai jos:
La 18 ani, îngropat în aur! Un bârgăuan și-a sacrificat adolescența ca să devină campion