Surpriză de proporții, ieri, pentru absolvenții Liceului de Arte „Corneliu Baba”: au fost invitați la Muzeu, pentru a-și admira lucrările de atestat, expuse la Muzeul Județean, în cadrul tradiționalei expoziții „Magister 2020”. Părinții și profesorii le-au pregătit însă o mare surpriză:
Elevii Liceului „Corneliu Baba” au venit la muzeu îmbrăcați lejer, ca la vernisajul unei expoziții. Fără să bănuiască faptul că părinții și profesorii lor le-au pregătit o surpriză. La Muzeul Județean îi așteptau robe și toci, dar și cadouri simbolice din partea Asociației de părinți de la școală.
Părinții și profesorii și-au întâmpinat elevii cu Gaudeamus Igitur, încropind o atmosferă emoționantă.
„Sunteți norocoși, sunteți deosebiți… Cu voi se marchează un nou început. Un altfel de final de an, un altfel de învățământ… Și noi am învățat să facem cu voi orele online. Nu ați mai fost elevii noștri, ci colegii noștri. Cu voi a început această revoluție a schimbării… Așadar nu priviți acest an ca fiind un an cu multe lipsuri. Priviți-l cu bucurie, ca pe un an deosebir, tocmai pentru că a fost un an greu pentru finalul vostru”, le-a transmis directorul Vasile Duda.
Aceste surprize au fost posibile pentru că o familie mică știe tot timpul care sunt emoțiile necesare pentru viitor – a mai spus profesorul Vasile Duda. „Suntem puțini, dar suntem puternici. Pentru că ne știm unii pe alții. Știam că vă doriți acest lucru. Știam că și părinții își doresc acest lucru. Iată că evenimentul are loc, chiar și într-un moment mai special, într-un an mai greu…”, a mai spus Vasile Duda.
Cum va arăta arta de mâine…?
„Sunteți prima generație care va trebui să caute un răspuns la întrebarea Cum va arăta arta de mâine, pentru cei care trebuie să stea acasă. O parte dintre voi veți deveni arhitecții care vor proiecta case pentru cei care vor munci de acasă… Este pentru prima dată când ne punem abrupt problema aceasta”, a admis profesorul Vasile Duda.
Directorul Liceului „Corneliu Baba” le-a vorbit și despre provocările unui oraș în care nu se va mai circula cu mijloace de transport în comun, ca până acum. Dar și despre arta viitorului, care va suferi, cel mai probabil, modificări majore.
„Dar voi, prin lucrările de atestat, ați avut acces la o tehnologie care vă va ajuta să găsiți răspunsuri la asemenea provocări. Cu voi începe o revoluție în ceea ce înseamnă învățământul de azi și pregătirea artistică de mâine…!”, a conchis directorul liceului.
Au transmis emoționante mesaje diriginții celor două clase a XII-a – profesoarele Eugenia Șular și Andreea Târziu-Gal. Cu lacrimi în ochi, profesorii liceului și-au luat rămas-bun și de la colegii lor profesori care s-au retras la pensie sau își vor înceta activitatea în școală.