La laboratorul RT-PCR din cadrul spitalului se fac deja peste 100 de teste, zilnic. Cadrele medicale au prioritate. Iar 150 de angajați ai DGASPC au fost testați negativ. Tototdată, Consiliul Județean a alocat fonduri pentru achiziționarea a încă 5.000 de kituri de testare.
Din data de 22 aprilie, și aparatul RT-PCR al spitalului a fost acreditat. De atunci, în doar o săptămână, s-a ajuns la performanța de efectuare a peste 100 de teste, zilnic. Astfel, s-au efectuat 820 de teste în doar 7 zile.
Mai mult, conform conducerii spitalului, de săptămâna viitoare vor exista două echipe de lucru, ceea ce va mai mări capacitatea de testare.
În acest context, președintele CJ BN a anunțat azi că s-au alocat bani pentru achiziționarea a încă 5.000 de kituri de testare.
„În prima etapă s-au cumpărat 2.800 de kituri. Am mai alocat resursele financiare necesare să se mai achiziționeze încă 5.000 de kituri”, a anunțat Radu Moldovan în cadrul unei conferințe online.
De asemeneaa, așa cum s-a anunțat, s-a început testarea cadrelor medicale. Atât de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița cât și de la Spitalul Orășenesc Năsăud și Spitalul orășenesc Beclean.
„Am făcut, împreună cu colegii noștri, toate eforturile necesare ca toți cei 150 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, care au intrat sâmbătă în schimb să poată fi testați. Vestea bună e că toate cele 150 de persoane au fost testate negativ”, a mai anunțat Radu Moldovan.
Președintele CJ BN a asigurat că toți cei din prima linie vor fi testați pentru a vedea dacă sunt sau nu infectați cu COVID-19. Asta în paralel cu persoanele care trebuie testate conform ordinului Ministerului Sănătății și în colaborare cu DSP.
Despre situația personalului din unitățile medicale, Bistrițeanul.ro v-a prezentat situația celor infectați și vindecați, AICI:
AFLĂ situația cadrelor medicale și a personalului auxiliar infectat cu COVID-19, din județ:
Pe lângă aceștia, de ieri, au mai fost depistate alte patru persoane confirmate cu Coronavirus care se numără printre angajații unităților medicale din județ. Așadar, un medic, o asistentă și o infirmieră confirmați astăzi sunt angajați ai Spitalului Orășenesc Beclean, iar cealaltă asistentă este angajată a Serviciului de Ambulanță Județean.