Administrația locală de la Bistrița-Bârgăului vă invită la un tur virtual aerian 360° pe https://visit-colibita.ro. Printre atracțiile turistice care pot fi admirate aici se numără Lac Colibița – vedere generală, Lac Colibița – seara, Lac Colibița – zona baraj, Lac Colibița – răsărit, Lac Colibița – sat Mița, Cheile Bistriței Ardelene, Stâncile Tătarului, Tăul Zânelor.
Pentru toți cei interesați de frumoasa zonă a Colibiței, adminstrația locală de la Bistrița-Bârgăului a inaugurat recent în mediul online un tur virtual aerian 360° (disponibil AICI) care permite vizitatorilor să exploreze în ritmul și timpul propriu interiorul mai multor obiective de interes:
- Centrul Civic – Bloc;
- Ocol Silvic Centru de Informare Turistică;
- Centrul Civic – Primăria, școala, grădinița, biserici, dispensar;
- Zona „Pustă”, Str. Pietroasei;
- Izvorul „Șoimu”, parcare; Lac Colibița – zona baraj;
- Lac Colibița – răsărit; Lac Colibița – seara; Lac Colibița – vedere generală; Lac Colibița – sat Mița;
- Cheile Bistriței Ardelene; Valea Repedea – Piatra lui Orban;
- Stâncile Tătarului; Tăul Zânelor; Tăul Zânelor – detaliu; Păstrăvăria „Șoimu de Jos”.
În turul virtual 360°, vizitatorii se bucură astfel de o experiență de navigare realistă, care le permite să descopere obiectivele turistice de aici, oricând și de oriunde. Pe lângă imaginile calitative, aceștia au acces la conținut multimedia și informații ce îi pot determina să viziteze această zonă.
Potrivit informațiilor postate pe https://visit-colibita.ro, avantajul pe care îl are Colibiţa este tocmai existenţa lacului de acumulare, care face ca pe Bistriţa Ardeleană să se poată practica rafting şi caiac tot timpul anului.
Zona oferă vaste posibilități de destindere pentru iubitorii muntelui, în orice anotimp: excursii, drumeții (Tăul Zânelor, izvorul de apă minerală Borcut, trasee montane – traseu marcat de 3,5 ore până în Vf. Bistricioru, Castel Dracula lângă Pasul Tihuța – 1100 m alt), ciclism montan, caiac, alpinism, pescuit (păstrăv, clean, caras – în lacul Colibița), plimbări cu sania etc.
Rezervaţia naturală Tăul Zânelor – spre acest tărâm fermecat poţi porni din coada lacului. După ce treci de o pădure deasă, cu râuri repezi, ajungi într-o poieniţă, unde se află Tăul Zânelor, un lac lung de 75 de metri şi lat de 50 de metri, cu o adâncime maximă de 4 metri. Pentru a ajunge în acest loc de poveste ai nevoie de doar două ore. Traseul este unul foarte uşor şi nu impune un echipament complex.
(P)