2.7 C
Bistrița
joi, ianuarie 23, 2025

80 de angajați ai Centrului de Recuperare Beclean vor fi dați afară!

Centrul de Recuperare Beclean este pe lista instituțiilor în care se fac restructurări. Se vor da afară 80 de angajați. CARE e motivul și CE spun autoritățile:

Supărare mare la Beclean, după ce s-a aflat că mai mulți angajați ai Centrului de Recuperare vor fi dați afară.

Se va aproba noua organigramă cu reduceri la portari și femei de serviciu. La cei cu studii superioare se va face evaluare pe post. Sunt doi pe un post. La asistenții medicali dau concurs cei fără grad principal. Aici sunt trei asistente. Inginerul dispare din organigramă. Asistenții de balneofizioterapie trebuie să dispară și ei”, au transmis supărați, către Bistrițeanul.ro, cei de la Centrul de Recuperare Beclean.

E vorba de 80 de persoane ce vor fi disponibilizate. Ei aveau și până acum vreo 200 de posturi libere, pe care le-au tot tras după ei de-a lungul timpului. Dar acum, în urma restructurării, 80 de persoane vor fi disponibilizate. Unde sunt mai mulți pe un post se va da concurs. Se vor lăsa cei mai buni, exclusiv pe competențe profesionale. Se va face o comisie, se întocmește un regulament și se va da concurs”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, vicepreședintele CJ BN – Camelia Tabără.

Dacă altădată NU făceau față solicitărilor, în ultimii ani, numărul de beneficiari a scăzut

Reprezentanții Centrului de Recuperare Beclean susțin că „ceva s-a întâmplat” în ultimii ani. Ei acuză faptul că NU le-au mai fost trimiși beneficiari de către DGASPC BN.

A fost o perioadă bună! Aveam trei centre cu 80 de beneficiari fiecare. Aveam un centru Ambulatoriu care a funcționat la maxim. Asta era în anul DGASPC pe Str. Sucevei din Bistrița ( n.r. – fostul sediu al DGASPC). Nu mai făceam față la solicitări. Din 2018, brusc, ceva s-a întâmplat. Nu au mai permis să vină persoane în Ambulatoriu pe motiv că nu e legal. Apoi, încet, încet, nu au mai venit internări de la Bistrița pe motiv că trebuie să ajungem la un număr de 50 persoane pe centru. Deci 50 ori 3 centre, cam 150 beneficiari. Dar aflăm imediat după Paști, în 2021, că ne vor restructura prin ordin de la ministrul Muncii”, au mai transmis cei de la Centru.

Reprezentanții CJ BN susțin că cei de la Beclean știau de restructurări.

Da. Aveau înainte undeva la peste 200 de beneficiari. Dar în 2019 s-a dat legea care a reglementat standardele acestor centre, pentru beneficiari. Așa cum, de exemplu, s-au schimbat din centrele de copii în case de tip familial, așa s-au schimbat standardele și pentru aceste centre de recuperare. Deci, din 2019 se știa că vor urma restructurări. Dar s-au tărăgănat lucrurile și apoi pandemia din 2020 a stopat fenomenul”, a mai explicat Camelia Tabără.

Vicepreședintele CJ BN a subliniat faptul că ÎN IDEEA RESTRUCTURĂRILOR ce urmau, conform legii, NU au mai fost trimiși beneficiari spre centru.

Trebuia redus numărul de beneficiari. Așa că cei care solicitau serviciile, dacă NU mai era loc la Beclean, după noile standarde, erau trimiși spre servicii la cabinete private. A trebuit să reducem treptat numărul de beneficiari ca să ne încadrăm în noile standarde. Deci, beneficiarii care sunt acum la Centru NU vor avea de suferit. De aceea am redus treptat, ca odată cu disponibilizarea personalului să NU fie afectați beneficiarii” a subliniat Camelia Tabără.

Conform celor de la Centrul de Reabilitare Beclean, în aceste momente sunt:

  • 30 beneficiari pe centru de Recuperare
  • 30 pe centru Alzheimer
  • 50 la tineri cu handicap.

Total – 110 beneficiari.

CE se întâmplă cu cei ce vor fi disponibilizați

Dacă 80 de persoane NU vor mai putea lucra la Centrul din Beclean, acestea vor fi nevoite să se reprofileze.

Acum noi, angajații, de ce să plătim? Am ajutat oamenii să se facă bine și încă vrem să ajutăm. Nu să rămânem pe drumuri!”, ne-au transmis, îngrijorați, angajații Centrului.

Reprezentanții CJ BN susțin că cei de la Centru vor putea să lucreze în altă parte.

Nu vor rămâne pe drumuri. Am înțeles că unii dintre ei DEJA și-au cerut transfer la noul centru de recuperare care se deschide la Beclean. Unii am înțeles că se transferă la Sanovil, care a deschis și acolo un punct de lucru.

Se organizează și o reconversie. De exemplu, un fochist să poată să fie și paznic. Ca să poată găsi un alt loc de muncă. Un asistent, de exemplu, poate să devină asistent maternal. Deci se creează opțiuni ca să poată să găsească un alt loc de muncă. S-a vorbit inclusiv la spital, să se găsească locuri pentru cei ce vor fi disponibilizați. Deci nu vor rămâne pe drumuri. Despre aceste disponibilizări se știa, așa cum spuneam, încă de când s-a dat ordinul de ministru, în 2019”, a concluzionat Camelia Tabără.

Tot în această perioadă se fac restructurări și în alte instituții. Despre restructurările din CJ BN puteți reciti aici:

Președintele CJ Radu Moldovan renunță la 3 șefi și la 13 angajați. Nu-și mai ia nici al 5-lea consilier personal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Cand pui o profa de fizică să coordoneze socialul, asta e tipul de gandire…CIFRE nu viața oamenilor, nu dezvoltarea de servicii sau spatii pentru marirea capacitatii centrelor. Să o lasam mai usor cu standardele de calitate care da ele vin ca o completare la ceea ce trebuie sa prevada un centru creat. Standardele de calitate reglementeaza calitatea serviciilor si cine trebuie sa le asigure ca si resursa umana. De ce sa dezvoltam servicii cand putem sa dam afara oameni si sa invocam legislatia care ne convine. Un Centru indiferent căror categorii se adreseaza iti poate aduce bani la buget daca ai cap sa il dezvolti, parca erati de stanga stimabila dna. Tabara, aia cu social-democratii, mergeti la definitia doctrinei politice si cititi despre ce e vorba acolo, despre oameni …Nu CIFRE!!! Nu luati cetatenii de prosti ca sunt altii in spate care pot face lumina in aberatiile pe care le ziceti. Descentralizarea serviciilor sociale va duce pe termen lung la aglomerarea spitalelor cu multe cazuri sociale care nu vor avea solutii si atunci ce faceti?? Privatul e suprasolicitat, stiati asta ??? Cati isi permit sa plateasca taxelel impuse de privat pentru recuperarea unui varstnic sau a unui bolnav cu tetraplegie. E foarte usor sa nu iti pese si sa areti cat de bun manager esti lumii prin a relata cat ai redus bugetul…ASTA NU E MANAGEMENT PERFORMANT, la fel cum nu a fost nici la invatamant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...