Constatați că dispozitivul dvs. Android încetinește tot timpul și nu poate rula aplicații noi? S-ar putea să fie timpul să vă înlocuiți telefonul.
Atunci când cumpărați un nou smartphone Android, vă așteptați ca acesta să reziste. Un telefon bine făcut ar trebui să fie util pentru câțiva ani, cel puțin. Cu toate acestea, pe măsură ce trece timpul, veți observa că telefonul dvs. începe să își piardă din strălucire, indiferent cât de bine aveți grijă de el.
Înlocuirea dispozitivului ar putea fi inevitabilă dacă acesta este lent, deteriorat sau se chinuie să țină pasul cu aplicațiile și site-urile moderne. Iată câteva semne majore care indică faptul că a venit timpul să vă actualizați telefonul Android cu ceva mai bun.
1. Bateria se epuizează rapid
Dacă telefonul se descarcă des, acesta este un mare semn că este timpul să faceți un upgrade. Știm că există modalități de a crește durata de viață a bateriei pe telefoane mobile Android, dar s-ar putea ca acestea să nu vă ajute atât de mult dacă observați că telefonul dvs. nu-și mai păstrează încărcătura așa cum o făcea înainte.
Acest lucru se întâmplă din cauza litiu-ion-ului folosit în baterie. În timp, componentele chimice ale bateriei încep să se degradeze, ceea ce înseamnă că aceasta va reține mai puțină încărcătură. După câteva sute de „cicluri” de reîncărcare, o baterie pierde până la o cincime sau mai mult din capacitatea sa de a menține o sarcină.
De aceea, este important să evitați încărcarea peste noapte a unor telefoane mobile pentru a limita numărul de reîncărcări inutile. Dacă bateria dvs. nu-și mai păstrează încărcătura ca înainte, dar o utilizați în continuare în același mod, veți observa probleme.
În loc să stați tot timpul lângă încărcător sau să vă bazați pe un power bank, ar trebui să vă gândiți să faceți un upgrade pentru a obține un telefon cu o baterie nouă. O alternativă mai ieftină este de a obține pur și simplu înlocuirea bateriei telefonului dvs. actual, dacă producătorul încă o mai vinde.
2. Este prea lent pentru a fi folosit
Folosiți orice dispozitiv inteligent suficient de mult timp și veți începe să simțiți încetinirea. Nimeni nu vrea să aștepte ca smartphone-ul său să răspundă. Telefoanelor vechi le poate lua uneori mai mult de câteva secunde pentru a deschide aplicațiile și s-ar putea să constatați că atingerile sunt acum mai lente la înregistrare.
Actualizarea versiunii de Android poate solicita mai mult resursele telefonului, inclusiv o utilizare mai intensă a memoriei RAM și a procesorului. De asemenea, aplicațiile noi pot cauza probleme similare, mai ales dacă sunt mari consumatoare de resurse. Cele mai recente jocuri Android sunt adesea vinovate de asta.
O altă problemă ar putea fi numărul de aplicații din fundal lăsate să ruleze. Cu cât sunt mai multe aplicații care consumă resurse în fundal, cu atât unele telefoane mobile devin mai lente. Înlocuirea dispozitivului vă va oferi mai multe resurse pentru ca software-ul telefonului să funcționeze, fie că este vorba de Android în sine sau de aplicațiile pe care le instalați.
3. Este învechit și îi lipsesc actualizările
O nouă versiune Android este lansată de obicei o dată pe an, în jurul lunii septembrie, și aduce noi caracteristici utile. Vine, de asemenea, cu o solicitare sporită a resurselor telefonului dumneavoastră. Nu vă așteptați însă la actualizări nesfârșite.
Dacă ați cumpărat un nou smartphone de top, veți primi în total patru ani de actualizări majore ale sistemului de operare. Cu toate acestea, unii producători oferă doar doi sau trei ani de actualizări, ceea ce înseamnă că software-ul telefonului dvs. ar putea fi depășit mai devreme decât v-ați dori.
Pe lângă actualizările sistemului de operare, telefonul dvs. va înceta să mai primească și actualizări de securitate, ceea ce îl poate face vulnerabil la atacuri cibernetice. Dacă sunteți îngrijorat de telefoane mobile învechite și nu mai primiți actualizări, o înlocuire ar putea fi cea mai bună soluție.
4. Aplicațiile noi nu vor rula
Suntem încă la început în ceea ce privește realitatea virtuală, dar există deja câteva aplicații VR excelente disponibile pentru Android. Din păcate, s-ar putea să constatați că noile tipuri de aplicații, cum ar fi aplicațiile VR care necesită resurse deosebit de mari, pur și simplu nu vor funcționa eficient pe telefoane mobile mai vechi.
Aceeași problemă se aplică și în cazul jocurilor Android. Îmbunătățirile aduse gameplay-ului înseamnă solicitări mai mari pentru memoria RAM și pentru capacitățile grafice ale telefonului dvs. Dacă telefonul dvs. este mai vechi, acesta nu va face treaba la fel de eficient ca un telefon nou care are la bază cea mai modernă tehnologie.
Cel mai bun mod de a testa acest lucru este instalarea unor aplicații cu resurse mari. Încercați câteva aplicații VR sau jocuri cu resurse ridicate și vedeți cât de bine se comportă acestea pe telefonul dvs. Dacă nu funcționează bine, probabil că este timpul pentru un telefon nou.
5. Aplicațiile se blochează frecvent
Blocajele aplicațiilor nu sunt neobișnuite în rândul telefoanelor Android. Uneori, o aplicație este plină de erori sau prost concepută, iar alteori, problema este compatibilitatea telefonului tău. Este posibil ca unele aplicații să nu funcționeze pe telefoane mobile cu software învechit, de exemplu.
Dacă observați că aplicațiile se blochează tot timpul pe telefonul dvs., ar putea fi un semn al unei probleme mai mari. Aplicațiile se pot bloca din cauza solicitării pe care o exercită asupra telefonului dvs., cum ar fi memoria RAM sau CPU. Dacă resursele disponibile nu sunt suficiente, aplicația se va bloca.