100 de locuri de muncă sunt scoase la bătaie de Primăria Beclean, pentru a sprijini comunitatea locală. „Aceste persoane trebuie angajate până la finalizarea proiectelor. În felul acesta punem umărul și la dezvoltarea economică în Beclean”, a subliniat primarul Nicolae Moldovan.
Într-o conferință de presă susținută zilele trecute, primarul Nicolae Moldovan a prezentat publicului proiectele care sunt derulate de Primăria Beclean.
Până la finalizarea acestora, Primăria Beclean va oferi 100 de locuri noi de muncă.
40 de angajați sunt necesari la Societatea de Transport Public Urban Beclean. Între aceștia, 20 de șoferi, iar restul – lucrători în cadrul depoului de transport, mecanici, spălători auto, contabili și alte categorii de personal administrativ. Primăria Beclean are de angajat 20 de persoane și la Centrul Recreativ Legacy.
Centrul Social de Zi va avea nevoie de 30 de angajați, în timp ce la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” sunt disponibile 6 locuri de muncă. Alte 4 persoane sunt necesare la Centrul Social GAL.
„Aceste persoane trebuie angajate până finalizăm proiectele. Iar în felul acesta ajutăm și comunitatea locală. Și punem umărul și la dezvoltarea economică în Beclean. Aceasta a fost viziunea mea pentru Beclean”, a mai spus Nicolae Moldovan.
Cei care doresc să afle mai multe informații despre locurile de muncă de mai sus, pot suna la numărul de telefon 0263.343.687 sau pot trimite un e-mail la adresa [email protected].
Proiecte prin fonduri europene, aflate în execuție, la Beclean:
Centrul Recreativ Legacy este un proiect de 4,9 milioane de euro, la care se lucrează în prezent la fundație și la structura de rezistență.
Acest centru multifuncțional va îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din Beclean și împrejurimi prin dezvoltarea unor activități de petrecere a timpului liber.
Este destinat în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile, cărora li se oferă sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială.
Anumite categorii țintă vor avea parte de acces gratuit în Centrul Recreativ Legacy. Aici se vor putea bucura de bazin de înot cu funcții recreative și de recuperare, bazin de înot cu jocuri în apă, bazin de relaxare sau de recuperare sau bazin cu apă sărată.
Tot aici va exista și o zonă de relaxare și recreere, un punct de prim ajutor, o sală de bowling și fitness, o bibliotecă pentru copii și adulți. Centrul Recreativ Legacy va fi dotat cu sală de gimnastică, ateliere creative, spațiu expozițional, spații verzi de 6.800 mp, locuri de joacă pentru copii și sisteme de supraveghere video și wi-fi.
Centrul social de zi
Proiectul de 4,2 milioane de euro, se află în execuție, urmând ca el să ofere servicii gratuite și diverse activități de recuperare medico-socială. Se lucrează, în aceste zile, la fundație și la structura de rezistență.
Centrul va contribui la îmbunătățirea vieții pentru grupuri vulnerabile precum:
- persoane de vârsta a treia, persoane cu dizabilități, copii care provin din familii aflate în dificultate, persoane toxico-dependente;
- persoane vârstnice/adulte inclusiv pentru persoane cu dizabilități (terapii de recreere și consiliere, activități recreative și de petrecere a timpului liber, socializare, terapie de recuperare, existența unei linii telefonice de urgență);
- copii aflați în dificultate (consiliere psihosocială pentru familie și copii – educație, acordare de suport, evaluare monitorizare, îngrijiri igienico-sanitare de bază).
Centrul Social de Zi va avea între dotări piste de biciclete iluminate cu tehnologie LED, mobilier urban, loc de joacă pentru copii pe amplasamentul aferent investiției, pe suprafața de 1 hectar, un amfiteatru în aer liber dar și sistem smart Wi-Fi pentru întreaga zonă.
Centru social de zi prin „GAL” Ținutul Haiducilor (recuperare balneo)
Proiectul implementat la Beclean cu fonduri europene se ridică la o valoare de aproximativ 430.000 de euro și presupune construirea, înființarea și dotarea centrului cu echipamente specifice serviciilor medicale de recuperare.
Și acesta este dedicat grupurilor vulnerabile, oferindu-le acces gratuit pentru următoarele servicii și dotări:
- terapii de recuperare prin hidroterapie (ce valorifica potențialul balnear al zonei);
- foaier și terasa pentru terapii de relaxare prin muzică și terapie de grup;
- un cabinet medical;
- două săli de terapii de recuperare;
- sală de kinetoterapie, cu vestiar și grup sanitar și spații pentru circulații;
- clădirea va fi accesibilă pentru persoanele cu dizabilități;
- activități recreative și de petrecere a timpului liber și socializare (șah, rummy, și alte jocuri de societate, vizionare TV, sărbătorirea zilelor onomastice, etc.);
- kinetoterapie, fizioterapie, hidroterapie, masaj, tratamente de relaxare, tratamente de recuperare, pentru afecțiuni specifice vârstei a treia (accident vascular cerebral, stare post fracturi, pareze, semipareze, bronșite, alergii, reumatism, etc.) sau condițiilor generate de dizabilități;
- terapie de recuperare/reabilitare funcţională și reducerea dependențelor produse de bolile bătrâneții;
- linie telefonică de urgență;
- educație și prevenție sanitară – măsurarea parametrilor fiziologici (tensiune arterială, puls), consiliere medicală.
Grupul țintă este alcătuit din 66.798 de persoane care reprezintă populația Becleanului și persoane din G.A.L. Ținutul Haiducilor.
Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”
În valoare de 3,9 milioane de euro, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” este, de asemenea, în execuție, la Beclean. Se lucrează la fundație, structura de rezistență și la partea de instalații. Amenajarea acestuia va ține cont de principalele oferte culturale, artistice și educaționale din orașul Beclean.
Centrul va avea o scenă mare, o sală de spectacole, o sală de lectură, mediatecă pentru proiecția de filme, sală de repetiții, foaier și spații administrative. La acestea se adaugă o sală multifuncțională de capacitate medie, spații pentru activități interactive și de societate, locuri de parcare și spații verzi.
(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar județean 112000020)