Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
Se caută inginer mecanic, responsabil mentenanță sau marketing și ingineri în construcții! Oferte avantajoase de muncă
Până la sesizări scrise mai este cale lungă: Plângerile la adresa Spitalului Județean se fac momentan în mediul online!
FOTO/VIDEO: Omenia... din lada de Zestre a satului bistrițean și năsăudean!
FOTO/VIDEO - Drama unui îngeraș: La doar 10 ani, Edi nu vorbește și abia se mișcă
APEL UMANITAR: Bistrițean, tată a trei copilași, decedat în Germania! E nevoie de implicare!

  374 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Schimb de experiență la Penitenciarul Bistrița: Oaspeți din Italia, Spania, Portugalia și Grecia

19/06/2017 15:24:48  
În perioada 19 iunie – 23 iunie 2017, în cadrul proiectului „EDUCATE. Educators for Inclusive and Effective Reintegration of Inmate”, paispresprezece reprezentanți din patru organizații internaționale vor participa la un curs de instruire, organizat de Penitenciarul Bistrița, prin specialiștii Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială.

În agenda cursului, se vor regăsi numeroase activități circumscrise modelului de reintegrare socială dezvoltat și aplicat de sistemul penitenciar din România, prezentarea unor modele de bune practici de pe plan local și a unor modalități de integrare pe piața muncii a persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de libertate.

În cursul zilei de astăzi, delegația va fi prezentă la activitățile pregătite în Penitenciarul Bistrița, urmând ca mâine, Centrul de Reintegrare Socială „Onisim” să fie gazdă. Miercuri, 21 iunie 2017, d-na conferențiar universitar dr. Sorina Poledna, din cadrul Facultății de Asistență Socială a Universității Babeș – Bolyai, va susține la Clubul Coșbook din cadrul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” o prezentare cu referire la modalități de reducere a recidivei. În cursul aceleiași zile, începând cu ora 18:00, trupa de teatru a persoanelor private de libertate va fi prezentă pe scena de la Sinagogă cu un nou spectacol.

Joi, 22 iunie 2017, grupul va vizita Fundația „Inocenți”, dar și Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet. Vineri, 23 iunie 2017, grupul de lucru se va reuni la Penitenciarul Bistrița pentru conturarea concluziilor și trasarea direcțiilor de acțiune viitoare.

Proiectul „EDUCATE. Educators for Inclusive and Effective Reintegration of Inmate” se derulează pe durata a 24 de luni, începând din luna noiembrie 2016, perioadă în care se vor desfășura întâlniri transnaționale, sesiuni de formare pentru personalul de penitenciar, precum și o diversitate de activități orientate spre schimbul de bune practici în problematica reintegrării sociale a persoanelor care au fost în detenție.

Proiectul este cofinanțat din fondurile Uniunii Europene, în cadrul programului Erasmus +, KA2 – Parteneriate strategice, domeniul Educația adulților, Penitenciarul Bistrița fiind partener alături de organizații neguvernamentale din Italia, Grecia, Portugalia și Spania, implicate în activități de reintegrare socială a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate.

Menționăm că, în luna martie a acestui an, cinci specialiști în domeniul reintegrării sociale din Penitenciarul Bistrița au participat la un curs de instruire organizat de coordonatorul parteneriatului, L'Ovile – Cooperativa de Soliedarità Sociale, în Reggio Emilia (Italia).

Responsabil implementare proiect Penitenciarul Bistrița

Subcomisar de penitenciare Laura OPRIȘ 

 

4863 vizualizari


loading...

Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro