Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Se caută inginer sudor, măcelar, ciontolitor, electrician, contabil şi asistent manager! NOI locuri de muncă în Bistriţa
Delia vine la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula!
FOTO/VIDEO: Singurul loc din Bistriţa-Năsăud şi din România în care pietrele dansează singure iar cuiele cântă...
FOTO: Rochii feminine pentru garderoba ta de sezon
BISTRIŢA te iubeşte! Începe Târgul Mare al Bistriţei. Program complet
EDITORIAL: S-au întors românii acasă! De ce nu rămân?! De ce fug iar de acasă?

  405 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Schimb de experiență la Penitenciarul Bistrița: Oaspeți din Italia, Spania, Portugalia și Grecia

19/06/2017 15:24:48  
În perioada 19 iunie – 23 iunie 2017, în cadrul proiectului „EDUCATE. Educators for Inclusive and Effective Reintegration of Inmate”, paispresprezece reprezentanți din patru organizații internaționale vor participa la un curs de instruire, organizat de Penitenciarul Bistrița, prin specialiștii Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială.

În agenda cursului, se vor regăsi numeroase activități circumscrise modelului de reintegrare socială dezvoltat și aplicat de sistemul penitenciar din România, prezentarea unor modele de bune practici de pe plan local și a unor modalități de integrare pe piața muncii a persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de libertate.

În cursul zilei de astăzi, delegația va fi prezentă la activitățile pregătite în Penitenciarul Bistrița, urmând ca mâine, Centrul de Reintegrare Socială „Onisim” să fie gazdă. Miercuri, 21 iunie 2017, d-na conferențiar universitar dr. Sorina Poledna, din cadrul Facultății de Asistență Socială a Universității Babeș – Bolyai, va susține la Clubul Coșbook din cadrul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” o prezentare cu referire la modalități de reducere a recidivei. În cursul aceleiași zile, începând cu ora 18:00, trupa de teatru a persoanelor private de libertate va fi prezentă pe scena de la Sinagogă cu un nou spectacol.

Joi, 22 iunie 2017, grupul va vizita Fundația „Inocenți”, dar și Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet. Vineri, 23 iunie 2017, grupul de lucru se va reuni la Penitenciarul Bistrița pentru conturarea concluziilor și trasarea direcțiilor de acțiune viitoare.

Proiectul „EDUCATE. Educators for Inclusive and Effective Reintegration of Inmate” se derulează pe durata a 24 de luni, începând din luna noiembrie 2016, perioadă în care se vor desfășura întâlniri transnaționale, sesiuni de formare pentru personalul de penitenciar, precum și o diversitate de activități orientate spre schimbul de bune practici în problematica reintegrării sociale a persoanelor care au fost în detenție.

Proiectul este cofinanțat din fondurile Uniunii Europene, în cadrul programului Erasmus +, KA2 – Parteneriate strategice, domeniul Educația adulților, Penitenciarul Bistrița fiind partener alături de organizații neguvernamentale din Italia, Grecia, Portugalia și Spania, implicate în activități de reintegrare socială a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate.

Menționăm că, în luna martie a acestui an, cinci specialiști în domeniul reintegrării sociale din Penitenciarul Bistrița au participat la un curs de instruire organizat de coordonatorul parteneriatului, L'Ovile – Cooperativa de Soliedarità Sociale, în Reggio Emilia (Italia).

Responsabil implementare proiect Penitenciarul Bistrița

Subcomisar de penitenciare Laura OPRIȘ 

 

4346 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
17:13 - Eşti pregătit pentru o nouă aventură 4x4? Începe Mitsubishi Off-Road Day 2017
16:22 - Aventurile tenorului Ștefan Pop în lumea operei: „Îmi doream să câștig 10.000 de euro pentru a-i cumpăra tatălui meu un tractor”
15:25 - Consiliul Concurenței, cu ochii pe una dintre cele mai importante tranzacții ale anului din Bistrița-Năsăud
14:12 - UPU Bistrița: Supraaglomerare - oamenii nu înțeleg ce înseamnă urgența
13:29 - Pomohaci se apără! Vrea înapoi în preoție
13:12 - Patru bistrițeni au fost mușcați de șerpi vara aceasta
12:07 - FOTO/VIDEO: Bistriţa – un exemplu aparte. „Mulţumim bistriţenilor!”
11:13 - Strălucim în întuneric în 8 septembrie, la Casa EMA!
10:43 - Vânătoarea de comori continuă, prin pasajele Bistriţei! Înscrie-te şi tu!
10:00 - AZI, la Târgul Mare al Bistriţei: Zuralia Simfonic pe pietonal, jazz în parc şi demonstraţii sportive în Schullerwald
09:07 - FOTO - Episcopul Ortodox al Europei de Nord și-a donat casa din Spermezeu. În ce a fost transformată

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro