Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
Se caută inginer mecanic, responsabil mentenanță sau marketing și ingineri în construcții! Oferte avantajoase de muncă
Până la sesizări scrise mai este cale lungă: Plângerile la adresa Spitalului Județean se fac momentan în mediul online!
FOTO/VIDEO: Omenia... din lada de Zestre a satului bistrițean și năsăudean!
FOTO/VIDEO - Drama unui îngeraș: La doar 10 ani, Edi nu vorbește și abia se mișcă
APEL UMANITAR: Bistrițean, tată a trei copilași, decedat în Germania! E nevoie de implicare!

  342 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: Domnica Dologa – un model de seriozitate și autenticitate. De cine se teme mult îndrăgita solistă de folclor

12/10/2017 20:41:22 Ioana BRADEA  
„Sunt mulți tineri care au început frumos și au promis mult, dar s-au pierdut pe drum, de dragul banilor, de dragul comercialului... Domnica Dologa, în schimb, nu a făcut concesii. E cu adevărat un model de seriozitate, implicare, autenticitate și face parte din elita folclorului românesc...”. De cine se teme mai mult îndrăgita solistă de folclor:

Sunt mulți tineri care au început frumos și au promis mult, dar s-au pierdut pe drum, de dragul banilor, de dragul comercialului... Domnica Dologa, în schimb, nu a făcut concesii. Este cu adevărat un model de seriozitate, implicare, autenticitate și face parte din elita folclorului românesc...”, a mărturisit astă-seară secretarul de stat în Ministerul Culturii, Alexandru Pugna, povestind despre Domnica Dologa, în atmosfera încărcată de emoție care s-a instaurat în holul Centrului Cultural Dacia.

Aici a avut loc un spectacol extraordinar de muzică folclorică, organizat în onoarea celor 30 de ani de carieră muzicală pe care Domnica Dologa îi sărbătorește în aceste zile.

Concertul a fost precedat de lansarea și prezentarea a două CD-uri cuprinzând ultimele înregistrări ale artistei, despre ea fiind invitați să vorbească preotul protopop Alexandru Vidican, Nicolae Gălățean, fost director al Centrului Județean pentru Cultură, reprezentanți ai autorităților locale și județene, jurnaliști, dar și colegi și parteneri de scenă.

Vizibil emoționată, Domnica Dologa a mărturisit prietenilor și admiratorilor prezenți că se simte neschimbată precum în copilăria petrecută la Fiad, că nu își imaginează existența fără cântec și că s-a mutat de la oraș la țară tocmai ca să fie aproape de țăranii de la care a învățat atât de multe:

Mai în glumă, mai în serios, Domnica Dologa a recunoscut că se teme mult de directorul Gavril Țărmure, mai ales că „pentru dânsul muzica folclorică este sfântă, cântă și dumnealui foarte frumos și are în repertoriu câteva cântece chiar autentice și foarte frumoase... Mă bucur că m-a ajutat atât de mult în aceste clipe de cumpănă...”, a mai spus Domnica Dologa, adăugând că toate cântecele acestei seri le dedică „acelor țărani care au rămas țărani... Să fie pentru ei...!

Evenimentul organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură i-a avut drept invitați în concert pe Cristina Livia Scurtu și Anamaria Marti, Macedon Botârlă, Marinela Zegrean Istici, Pamfil Roată, Nina Predescu, Alexandru Pugna, Felicia Stoian, precum și Florentina și Petre Giurgi.

Nici îndrăgitele melodii ale Domnicăi Dologa nu au lipsit din spectacol, artiștii fiind acompaniați de Orchestra „Dor Românesc”, dirijată de maestrul Ștefan Cigu.

4473 vizualizari


loading...


000000DomnicaDologa_08.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_10.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_15.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_16.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_03.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_22.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_06.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_04.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_01.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_13.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_11.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_07.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_19.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_14.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro