Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
Se caută inginer mecanic, responsabil mentenanță sau marketing și ingineri în construcții! Oferte avantajoase de muncă
Până la sesizări scrise mai este cale lungă: Plângerile la adresa Spitalului Județean se fac momentan în mediul online!
FOTO/VIDEO: Omenia... din lada de Zestre a satului bistrițean și năsăudean!
FOTO/VIDEO - Drama unui îngeraș: La doar 10 ani, Edi nu vorbește și abia se mișcă
APEL UMANITAR: Bistrițean, tată a trei copilași, decedat în Germania! E nevoie de implicare!

  355 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Ce vă recomandă ISU Bistriţa în cazul arderilor de vegetaţie

12/08/2017 16:25:19  
A crescut numărul incendiilor de vegetație uscată, produse ca urmare a temperaturilor foarte ridicate înregistrate în ultima perioadă, dar s-a intensificat și utilizarea focului deschis pentru curățarea terenurilor, fără respectarea măsurilor obligatorii de protecție, astfel încât ISU „Bistriţa” le recomandă tuturor următoarele:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița–Năsăud emite următoarele recomandări pentru prevenirea incendiilor la utilizarea focului deschis pentru arderea vegetației uscate, resturilor vegetale, gunoaielor și a altor materiale combustibile de pe terenurile neagricole, respectiv utilizarea focului deschis în zonele de agrement:

Arderea vegetaţiei uscate, de pe terenurile ce nu sunt destinate exploatațiilor agricole, se face numai după ce aţi obţinut acordul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi permisul de lucru cu foc deschis de la Primărie.

După aceasta:

Izolaţi zona de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate.

Executaţi arderea numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt.

Supravegheaţi arderea până la finalizarea ei. Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

De asemenea, administrațiile publice locale trebuie să asigure protecţia la foc a localităţii prin supravegherea permanentă a respectării de către cetăţeni a regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Precizăm faptul că în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltarii rurale, al ministrului mediului, apelor și pădurilor și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 352/636/54/2015 pentru aprobarea normelor privind ecocondiționalitatea în cadrul schemelor și măsurilor de sprijin pentru fermieri în România, cu modificarile ulterioare, este interzisă arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente.

Orice incendiu sesizat se va anunța cât mai repede posibil la numărul de apel unic 112!

Informare şi Relaţii Publice ISU „BISTRIŢA”

2255 vizualizari


loading...

Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro